RorelsernasMuseum

Utställning: Människor och idéer i rörelse

Torsdagen den 14 maj invigs utställningen Människor och idéer i rörelse som skapas direkt på Rörelsernas museum gatufönster. Det är konstnären Daria Bogdanska som har fått uppdraget att tolka det arbete som ligger bakom framväxten av, och visionen om Rörelsernas museum.

Du kan följa invigningen digitalt från kl 12.30 här på vår hemsida www.rorelsernasmuseum.se eller på Facebook. Bor du i Malmö så kan du passa på att besöka den, ingen stress, utställningen kommer pågå över sommaren 2020 (kan förlängas).

Daria Bogdanska om utställningen:
”Fönstren har de senaste månaderna blivit den naturliga och organiska kommunikationsytan mellan museet och allmänheten. Museet vill skapa broar mellan institutionen och civilsamhällets organisationer, akademin och allmänheten. Fönstren, som symboliserar gränsen mellan det institutionella och offentliga rummet, bjuder inte bara in civilsamhället till museets egna rum utan även till att delta i skapandet av nya berättelser. Det är just i denna gräns där nya berättelser kan uppstå och de uppstår i rörelsen”

Rörelsernas museum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar besökare att hålla avstånd på två meter mellan varandra och undvik att skapa samling.