TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighet är viktigt för oss på Rörelsernas museum. Här är några punkter som visar hur vi jobbar med tillgängligheten i Arbetsrummet på Bergsgatan. Vi jobbar löpande på att förbättra vår tillgänglighet och ni är välkomna att höra av er om ni har förslag på hur vi kan bli bättre. 

 Stora lokalen på Bergsgatan har en hög grad av tillgänglighet för personer med rörelsesvårigheter genom att den helt saknar trösklar. Ingången har automatiska skjutdörrar via huvudentrén.

 Mötesrummen håller en god tillgänglighet för personer med rörelsesvårigheter och/eller orienteringssvårigheter. I det mindre mötesrummet kan man möblera fritt. Borden och stolarna som finns går att stapla.

 Det finns tillgång till två fullstora RWC-toaletter. Utöver dessa finns ytterligare toaletter.

 Köket har två olika bänkhöjder. Under bordet finns plats för rullstolar med benstöd.

 För personer med synnedsättning har ingången tydlig kontrast så att besökarna hittar in, även de stolpar som finns i lokalen är tydligt markerade. Taktila skyltar med punktskrift sitter på rätt höjd vid sidan om dörren på handtagssidan.

 För personer med hörselnedsättning finns en portabel ljudanläggning med tillgång till fyra trådlösa mikrofoner. Det är också möjligt att använda en portabel slinga som läggs ut på golvet.

 För personer med kognitiva svårigheter har man tagit bort blinkande och flimrande belysning med ett flimmerfritt varmvitt ljus.

 Man har dämpat skrapljud från stolar genom att de är utrustade med silentsocks.