MoM_RapidResponse3_Instagram

Rapid Response live på pressfrihetens dag

För tredje gången direktsänder Rörelsernas museum sin föreläsningserie Rapid Response. Den här gången på söndag den 3 maj – Pressfrihetens dag. Se sändningen på Facebook, Vimeo och här på hemsidan.

Är tryckfriheten under press i Europa på grund av Covid 19?

Söndagen den 3 maj har av FN utropats till World Press Freedom Day. Rörelsernas museum arrangerar ett samtal i serien Rapid Response – Live, om hur pressfriheten sätts under tryck när länder hamnar i en eller annan form av undantagstillstånd med anledning av Covid-19 pandemin.
En utblick mot Europa utifrån exemplet Ungern. Erik Halkjaer ordförande för Reportrar Utan Gränser i Sverige och András Dési, mångårig redaktör på den ungerska tidningen Népszabadság och senior advisor till Reportrar Utan Gränser i Paris, samt Maria Georgieva frilansjournalist och tidigare Svenska Dagbladets korrespondent i Moskva, samtalar med moderator Zandra Thuvesson.

Sändningen pågår mellan 17.00 och 18.00 på söndag, den 3 maj. De sista 15 minuterna tar vi upp frågor som ni tittare kan ställa via facebook: https://www.facebook.com/rorelsernasmuseum/

Se sändningen på Facebook, Vimeo och här på hemsidan.

Rapid Response är en föreläsningsserie som återkommer med jämna mellanrum på Rörelsernas museum. P.g.a. coronakrisen så har vi tillfälligt flyttat ut på internet med livesändningar