SafeHavens__001

SAFE HAVENS – FREEDOM TALKS @MoM

#1 – 2020; Ramy Essam and The Balaha Case

Friday, June 5 from 13:00 CET

Download our program here!

Meet Ramy Essam, rock artist, human rights defender and an important voice in the Egyptian revolution, in conversation on the Balaha case with Alfons Karabuda from UNESCO founded International Music Council (IMC), Andra Matei, Director of Avant-Garde Lawyers – Defending Artists. Sanni Kahilainen, campaign leader and with Ole Reitov, consultant and founder of Freemuse as the moderator.

The Balaha case

In February 2018 Egyptian artist Ramy Essam released a song and music video, Balaha. Lyricist of the song, poet Galal El-Behairy and Ramy’s former social media expert Mustafa Gamal have been imprisoned in Egypt since. Director of the music video Shady Habash died in custody after being jailed for almost 800 days.

The music video Balaha and a new campaign video for Shady Habash, produced together with artist Ganzeer will be screened in the context of the conversation and you will be able to ask questions through social media.

The Talks

Our new programming series Safe Havens Freedom Talks @MoM is closely connected to the annual global Safe Havens conference which we have organized in Malmö since 2013. The Freedom Talks @MoM series will once a month focus on issues regarding threats towards artistic freedom, free press and intangible heritage. Guests in the Freedom Talks @MoM series are extremely knowledgeble and prolific actors in the global Arts Rights Justice sector – fighting for artistic freedom.

You will be able to watch streamed versions of the talks once a month through our website and social media channels, and step by step we will open for an audience and on-site participants when the Covid -19 risks and restrictions are over. Keep your eyes open in our channels for updates. The talks will be in- or translated to English.

SWE:

Möt Ramy Essam, rockartist, människorättsförsvarare och en viktig röst i den egyptiska revolutionen, i samtal om Balaha-fallet med Alfons Karabuda från UNESCO-grundade International Music Council (IMC), Andra Matei, Director of Avant-Garde Lawyers – Defending artists. Sanni Kahilainen, kampanjledare, och med Ole Reitov, konsult om konstnärlig frihet och grundare av Freemuse som moderator.Balaha-falletI februari 2018 släppte den egyptiska artisten Ramy Essam en låt och musikvideo, Balaha. Textförfattaren till sången, poeten Galal El-Behairy och Mustafa Gamal som tidigare ansvarade för Ramys profil i sociala medier fängslades i Egypten som resultat av videon. Regissören för musikvideon Shady Habash dog nyligen i fängelse efter att ha suttit fängslad i nästan 800 dagar.Musikvideon Balaha och en ny kampanjvideo för Shady Habash, producerad tillsammans med konstnären Ganzeer kommer att visas i anslutning till panelsamtalet och du kommer att kunna ställa frågor till panelen via sociala medier.

Programserien

Vår nya programserie Safe Havens Freedom Talks @MoM är nära kopplad till den årliga globala Safe Havens-konferensen som vi har anordnat i Malmö sedan 2013. Freedom Talks @MoM-serien kommer en gång i månaden att fokusera på frågor om hot mot konstnärlig frihet, fri press och immateriellt kulturarv. Gäster i serien Freedom Talks @MoM är extremt kunniga och drivna aktörer inom den globala Arts Rights Justice-sektorn – som kämpar för konstnärlig frihet.Du kommer att kunna titta på streamade versioner av samtalen en gång i månaden via vår webbplats och sociala medier. Steg för steg öppnar vi sedan för publik och deltagare på plats när Covid 19-begränsningarna är över.

Håll ögonen på vår hemsida och i våra övriga kanaler för uppdateringar. Freedom Talks @MoM kommer att hållas på- eller översättas till engelska.

Sändningen finns på vår hemsida, Facebook och på Vimeo: https://vimeo.com/425430077