hotet mot demokratin

Samtal om hotet mot demokratin – Att agera är lika viktigt då, som nu, som alltid!

I samband med regeringens internationella konferens om Förintelsen (26–27 oktober 2020) planerade Rörelsernas Museum och Raoul Wallenberg Academy (RWA) att samla till interaktiva samtal om hotet mot demokratin.

Programmet har bytt format med tanke på Covid-19 och framskjuten Förintelsekonferens, men samtliga parter (RWA och MOM) kom fram till att samtalet måste äga rum då högerextremism och dom olika formerna av rasism inte tar paus!Syftet med samtalet är att ge nulägesanalys av den rådande situationen och ge konkreta tips på hur du kan reagera och agera mot högerextremism och rasism i din vardag.

Moderator:Rafaela Stålbalk Klose

Deltagare:Imam Salahuddin Barakat, AmanahRabbin Moshe-David HaCohen, AmanahRahel Weldeab Sebhatu, styrelseledamot Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa & doktorand på Institutionen för globala politiska studierJonathan Leman, Expo Tina Askanius, universitetslektor Malmö universitet

Se livesändningen här: https://www.facebook.com/rorelsernasmuseum