Historier som vi inte fått höra

Alla skolor i Sverige lär ut ungefär samma saker om historia. Mycket handlar om de två världskrigen, medeltiden, vikingatiden och alla olika kungar som Sverige har haft. Med detta sagt så finns det otroligt mycket historia i världen som vi inte har fått ta del av och som vi aldrig har fått höra. Det finns såklart mer historia än vad vi tar upp här, men här delar vi åtminstone med oss av några av de historier som vi aldrig har fått lära oss om i skolan.

Kvinnliga konstnärer

Det finns så många kvinnliga personer som har lett till banbrytande händelser i världshistorien. Bara en av dem är Adélaïde Labille, det vill säga den första kvinnliga konstnären som fick tillstånd att öppna en egen atelje i Louvren. Hon levde mellan 1749-1803 och inspirerade många andra kvinnor till att våga ta sig in i en mansdominerad bransch.

Kungens kurva

Har du alltid undrat över varför det finns ett område i Stockholm som heter Kungens Kurva? När du tänker på Kungens kurva idag så kanske du tänker på det stora IKEA-varuhuset som finns där. Men anledningen till att det heter just Kungens kurva är att år 1946 så körde den dåvarande kungen Gustav V i diket vid just detta område, som idag ligger i det man kallar för Huddinge. 

Image

Historia som finns kvar

Visste du att det finns en klippa i Norge som mer ser ut som en tratt? I tusentals åt har klippan nöts bort av starka vågor, vilket har lett till att det idag ser ut som att två båtar har krockat in i klippan från två olika håll - men på samma gång! Det här är ett historiskt naturfenomen som fortfarande finns kvar och som det finns många konspirationsteorier om.